Bieze overtuigd van doortrekken snelweg A15

Gepubliceerd: 18-12-2018 8:12. Bijgewerkt: 17-12-2018 15:34

Conny Bieze is overtuigd van het doorgaan van de doortrekking van de snelweg A15 tot de A12 bij Zevenaar. Ondanks mogelijke problemen door een uitspraak van Europese Hof van Justitie, maakt de gedeputeerde zich geen zorgen.

“Die weg gaat er gewoon komen”, aldus Bieze. “Hij staat gewoon op papier, de aanbesteding loopt.” Hoewel het Europese Hof oordeelde dat natuurgebieden die teveel lijden onder stikstof, beter moeten worden beschermd, maakt de gedeputeerde zich geen zorgen: “Ik leg dat zo niet uit”, aldus Bieze over de zorgen die onder meer het CDA Gelderland uitte. Volgens haar betekent de uitspraak niet meer dan extra rekenwerk. “We moeten alleen goed kijken naar de hoeveelheid stikstof die er geproduceerd wordt. En dat we die in onze berekening moeten meenemen.”

Wanneer de aanleg van de ontbrekende schakel daadwerkelijk van start gaat, is nog niet duidelijk. “Uiteindelijk moet de Raad van State de bezwaren nog bespreken, dan weten we meer”, aldus Bieze over de tientallen ingediende bezwaarschriften die volgend jaar worden behandeld. Hierbij moet het Nederlandse gerechtsorgaan rekening houden met de Europese uitspraak.

Traject ontbrekende schakel
Het getekende tracébesluit houdt in dat de A15 vanaf knooppunt Ressen door middel van een brug wordt doorgetrokken naar de A12 tussen Duiven en Zevenaar, waar het nieuwe knooppunt De Liemers wordt gecreëerd. Daarnaast wordt de A12 tussen Westervoort en knooppunt Oud-Dijk verbreed en komt er een nieuwe op- en afrit voor Zevenaar-Oost.

Foto: REGIO8

Copyright © 2019 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)