Bier terug op de tribune van De Graafschap

Gepubliceerd: 10-01-2018 17:01. Bijgewerkt: 10-01-2018 17:30

Na jaren van afwezigheid keert bij officiële wedstrijden bier terug op de tribune van De Graafschap. Nog dit seizoen moeten supporters het eerste biertje kunnen drinken tijdens de wedstrijden op De Vijverberg.


"Toen ik hier aantrad is vrijwel direct het onderwerp bier op de tribune op de agenda gebracht door de supporters", vertelt algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp, die sinds de zomer werkzaam is voor De Graafschap, tegen REGIO8. Verschillende supportersgroepen hebben zich hard gemaakt voor de zaak. "Vrij snel heb ik met de burgemeester in beeld gebracht wat de mogelijkheden daarvoor zijn." Burgemeester Mark Boumans gaf voor zijn installatie al aan geen hekel te hebben aan bier. Hij voorziet dat de tap dan ook snel open kan. "Het vergt nog een officiële afwikkeling maar dat zal geen maanden hoeven te duren", aldus Boumans. Een kwestie van weken in plaats van maanden dus.

Ostendorp verwacht dat de terugkeer van bier op de tribunes enthousiast wordt ontvangen bij de supporters. "De dankbaarheid naar de burgemeester zal vanuit de supporters groot zijn", aldus de algemeen directeur. Ook op bestuurlijk vlak zit er echter een positieve noot aan het besluit. "Het tekent voor mij de steeds sterker wordende relatie met de gemeente Doetinchem." Boumans waarschuwt de supporters echter wel. "Het heeft een aantal jaren niet gemogen om goede redenen indertijd vanwege de veiligheid", vertelt de burgemeester met het oog op de veiligheid. "Zou het zo zijn dat het nu weer fout gaat dan houdt het natuurlijk op, maar dan houdt het voor altijd op. Goed supportersgedrag mag beloond worden met een pilsje, maar de veiligheid staat op één."

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)