Bibliotheek gaat boeken aan huis bezorgen

Gepubliceerd: 30-03-2020 10:03. Bijgewerkt: 30-03-2020 10:54

Bibliotheek West-Achterhoek start vanaf maandag een coronaservice. Zo brengen de bibliotheken in Doesburg, Bronckhorst en Doetinchem boeken aan huis bij leden en kunnen e-books of luisterboeken vanaf de site gedownload worden.

"Het is even een omschakeling, iedereen thuis. Maar gelukkig kun je met de bieb blijven lezen en leren", aldus de bibliotheek. "Online zijn we gewoon 24 uur per dag, zeven dagen in de week open en we komen naar de mensen toe. Zo lang er voldoende medewerkers en vrijwilligers kunnen worden ingezet en met een strikt hygiënisch protocol, kunnen mensen een beroep doen op deze service. Leden kunnen een e-mail sturen met hun naam, adres, lidmaatschapsnummer en het genre waar de voorkeur naar uitgaat."

De boekerij geeft aan dat er per huishouden een maximum van zeven boeken geleend kan worden. "Per adres kan op dit moment worden gegarandeerd dat er eens per maand boeken worden gebracht", aldus de bibliotheek. "Boeken kunnen worden ingeleverd zodra de bibliotheek weer open is. Alle boeken die je nog thuis hebt zijn automatisch verlengd. En een boete hoeft niet betaald te worden, want Bibliotheek West-Achterhoek is boetevrij."

Foto: Bibliotheek West-Achterhoek

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)