Bezoekers welkom in verpleeghuis Vorden

Gepubliceerd: 08-05-2020 15:05. Bijgewerkt: 08-05-2020 16:03

Verpleeghuis De Lindenhof van Sensire in Vorden is een van de 25 verpleeghuizen in Nederland die gecontroleerd open wordt gesteld. Het toestaan van bezoek, dat vanaf maandag weer gebeurt, komt voort uit een versoepeling van de coronamaatregelen.

“In De Lindenhof mogen naasten van bewoners onder zeer strikte voorwaarden weer op bezoek komen”, laat zorgorganisatie Sensire weten. “Vanaf maandag is het toegestaan dat één naaste per bewoner per week op afspraak op bezoek komt.” In heel Nederland zijn in totaal 25 verpleeghuizen geselecteerd waarbij onder strikte voorwaarden bezoek wordt toegestaan, één per GGD-regio. Personen worden voor hun bezoek gebeld door een teamverpleegkundige met enkele vragen om de gezondheid te checken. “Als de bezoeker niet besmet lijkt te zijn met een virus, dan wordt er een afspraak ingepland voor bezoek en worden de verdere voorwaarden met de bezoeker gedeeld”, aldus Sensire.

In De Lindenhof wonen in totaal 21 personen met dementie, verdeeld over drie woongroepen. Op dit moment zijn er volgens Sensire geen bewoners besmet. Vanaf 16 maart werden de deuren voor bezoekers gesloten, net als bij andere verpleeghuizen in de regio. “Het is voor bewoners en naasten een groot gemis dat contact nu beperkt is”, aldus Sensire. “Medewerkers zijn dan ook hoopvol dat deze voorzichtige eerste stap in Vorden ertoe leidt dat bewoners van andere huizen op korte termijn ook weer bezoek mogen ontvangen.”

Geen bezoek in andere locaties
In andere verpleeghuizen in de regio is het voorlopig niet toegestaan om bezoekers te ontvangen. “Als deze voorzichtige bezoekregeling in de praktijk goed werkt, dan is het de bedoeling dat per 25 mei in meer verpleeghuizen beperkt bezoek kan plaatsvinden”, verklaart Sensire. “Het kabinet besluit hierover in de week vóór 25 mei. Deze voorzichtige openstelling voor bezoek geldt dus tot 25 mei in deze regio alléén voor De Lindenhof.”

Foto: REGIO8 (archief)

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)