Bezoekers backflippen op Zwarte Cross

Gepubliceerd: 30-04-2019 13:04.

De Zwarte Cross geeft bezoekers dit jaar de kans om zelf onderdeel te zijn van de traditionele stunt op het festival. Een motorcoureur gaat samen met een vrijwilliger een tandembackflip uitvoeren.

"Ik heb al heel wat gekkigheid meegemaakt op dit feest", stelt festivaldirectrice Tante Rikie. "Maar dat mijn lieftallige bezoekers, waar ik me met hart en ziel over ontferm, straks zo hoog door de lucht vliegen is ook enorm spannend voor mij. Toch geloof ik dat we hiermee dromen laten uitkomen dus ik sta er honderd procent achter." De organisatie is op zoek naar negen vrijwilligers die zich aan de sprong willen wagen. Op vrijdag, zaterdag en zondag wordt de stunt drie maal uitgevoerd. Geïnteresseerden moeten wel aan een specifiek profiel voldoen, waaronder een maximaal lichaamsgewicht van zeventig kilo, een goede gezondheid en een onbeschonken staat op de dag van uitvoering.

Volgens de Feestfabriek is het voor het uniek dat onervaren bijrijders zich middels een backflip door de lucht begeven. "Met het toevoegen van een tweede onervaren passagier verandert de gewichtsverhouding en het zwaartepunt van de motor op dusdanig heftige manier dat het een totaal andere truc wordt", aldus coördinator stunts Dinand Garritsen over backflips. "Vergelijk het met rijles: je haalt je rijbewijs in een Smart of Mini en wordt vervolgens op pad gestuurd met een 21-meter lange vrachtwagen-combinatie van 40 ton. Rijden is rijden, maar toch een beetje anders..." De stuntman die de motor zal besturen is Gilles DeJong uit België.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)