Bezoek kan weer bij verpleeghuis in Terborg

Gepubliceerd: 13-05-2020 17:05. Bijgewerkt: 13-05-2020 17:20

Rotaryclub Bergh heeft woensdagmiddag een bezoekunit bij zorgcentrum Antonia in Terborg laten plaatsen, zodat bewoners van het verzorgingstehuis ondanks de coronamaatregelen toch hun familie van dichtbij kunnen zien en spreken. De container werd met open armen ontvangen.


"Het is natuurlijk fantastisch voor de mensen die hier wonen", aldus Wilma Ratering, regiomanager van Azora. "Maar het betekent ook veel voor de familie en mantelzorgers, die toch al wekenlang de bewoners niet hebben gezien. Op deze manier kunnen zij elkaar ontmoeten. Dat is helemaal te gek." Vanwege de coronacrisis liggen ook de activiteiten van de Rotaryclub stil. Toch wilde de club volgens voorzitter Peter Postma hun maatschappelijke rol blijven vervullen. "Wij kijken naar wat er gebeurt in de coronacrisis en wat we daar aan kunnen doen. Toen kwam het onderwerp van het bezoeken van kwetsbare bewoners langs. We hebben met enkele mensen de schouders eronder gezet en een container gaan regelen."

De bezoekjes van familie en mantelzorgers hebben nog wel wat voeten in de aarde. "Van 's morgens tien uur tot 's avonds half negen kunnen mensen op bezoek komen", legt Ratering uit. "Dan brengt het personeel de bewoner naar de bezoekruimte. Het bezoek kan dan via de andere kant van de unit naar binnen. Op die manier kunnen ze elkaar een half uur spreken. Daarna moet de boel eerst weer ontsmet worden." Postma geeft aan dat de Rotaryclub bezig is met het werven van fondsen om ook op andere locaties zulke bezoekunits te kunnen plaatsen: "Het ziet er naar uit dat we op hele korte termijn ook een unit bij Gertrudes in 's-Heerenberg kunnen neerzetten."

Veel animo voor bezoekunit
De container in Terborg, die twee maanden zal blijven staan, is vanaf donderdag open voor bezoek en de aanmeldingen stromen binnen. "Het afgelopen weekend kregen we al een heleboel telefoontjes van mensen die vroegen hoe ze zich konden inschrijven, dat zegt genoeg", aldus Ratering over de animo om op bezoek te gaan bij de bewoners van Antonia. "Dit is absoluut een uitkomst voor ons, we zijn er heel blij mee."

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)