Bewoners Tuunterveld voelen zich overvallen

Gepubliceerd: 04-07-2020 10:07. Bijgewerkt: 03-07-2020 13:29

Bewoners aan de Sibbinkweg in Winterswijk voelen zich overvallen door de keuze van Winterswijk om op het zogenaamde Tuunterveld een bedrijventerrein in te richten. Het terrein moet verreizen op de huidige weilanden die liggen aan de Rondweg-West, tegen de Sibbinkweg en de Mentinkweg aan.

"We zijn hooglijk verbaasd, er is nul communicatie geweest", zegt Erwin Wiggers, sinds een paar jaar woonachtig aan de Sibbinkweg tegenover Omroep Gelderland. Wiggers heeft donderdagavond de brief van de gemeente Winterswijk, die 's middags zou worden bezorgd, nog niet gelezen. "Er kwam vanmiddag een auto van de gemeente bij de brievenbus en ik dacht nog: wat moet die daar? Ik ga even kijken", zegt Wiggers, die bij terugkomst de bewuste brief in de hand heeft. "We kunnen straks meekijken als de plannen digitaal worden gepresenteerd." Bert Roeterdink, medewerker van de gemeente Winterswijk, verklaart eerder die dag tijdens een digitale persconferentie dat er 'voor iedereen één moment' is om geïnformeerd te worden: "Dat is nu." Volgende week worden er informatiebijeenkomsten gehouden voor de omwonenden.

Wiggers kan er met de pet niet bij: "Buren zijn op vakantie, die weten van niets. We zitten nu met andere buren aan de koffie om van de schrik te bekomen. We verbazen ons vooral dat er geen communicatie is geweest. Er is toch een betrokkenenparagraaf? Participatie? Dat bedrijventerrein komt niet naast ons, maar óp onze grond! Het is een raar iets."Winterswijk wil een extra bedrijventerrein om bestaande bedrijven extra ruimte te bieden, nu ze op de huidige locatie uit het jasje zijn gegroeid. Een onafhankelijk onderzoeksbureau heeft dertien locaties onderzocht en het Elinksveld, in de buurt van de Motomarkt aan de Kottenseweg, kwam als beste uit de bus. Het huidige weiland is 5 hectare groot.

Te klein

"Maar dat terrein is te klein, de ruimtebehoefte is groter. Vandaar dat we bij nummer twee zijn aangekomen, het Tuunterveld", zegt wethouder Inge Klein Gunnewiek. Het Tuunterveld is ruim 22 hectare, waarvan 15 hectare als bedrijventerrein kan worden ingevuld. De rest van de ruimte is bestemd voor een groene inpassing.

'Niet elke wedstrijd winnen'
Wiggers legt zich niet neer bij de keuze voor het Tuunterveld. "Je kunt niet elke wedstrijd winnen, maar we gaan zeker de strijd aan voor minimaal een schadevergoeding. Want nu is er voor ons een streep getrokken, klaar. Dat is op zijn minst heel bijzonder."

Foto: REGIO8


Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)