Bestuursvoorzitter van Achterhoek VO stopt

Gepubliceerd: 09-09-2019 12:09. Bijgewerkt: 09-09-2019 15:07

Bestuursvoorzitter Henk van der Esch van Achterhoek VO gaat volgend jaar met pensioen. In zijn functie gaf hij leiding aan veertien scholen voor voortgezet onderwijs verspreid door de regio.

“Het is een van de lastigste besluiten die ik ooit nam”, laat de 66-jarige Van der Esch weten over zijn besluit. “We staan er als onderwijsorganisatie goed voor en hebben een hoge standaard neergezet. Ik heb er alle vertrouwen in dat Achterhoek VO die kwaliteit de komende jaren zal voortzetten en uitbouwen. En overigens zal ik mij na mijn pensionering landelijk zeker blijven inzetten voor het nemen van goede maatregelen bij krimp.” Van der Esch geeft sinds begin 2011, na een bestuursfusie, leiding aan Achterhoek VO. Hoewel hij in oktober 2018 de AOW-gerechtigde leeftijd bereikte, werd zijn contract vervolgens nog tweemaal verlengd.

De afgelopen periode was de Van der Esch onder meer betrokken bij de samenvoeging van drie Doetinchemse middelbare scholen tot het Panora Lyceum en het Houtkamp College. Wie zijn opvolger wordt, is nog onduidelijk. “Daar zullen we vanzelfsprekend eerst goed en grondig over in gesprek gaan in de raad van toezicht en als raad vervolgens met directieraad en gemeenschappelijke medezeggenschapsraad”, aldus Hans Metzemaekers, voorzitter van de raad van toezicht van Achterhoek VO.

Foto: REGIO8 (archief)

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)