Beste gastvrouw van Nederland geëerd

Gepubliceerd: 20-03-2017 16:03. Bijgewerkt: 20-03-2017 16:48

Studente Nikki Prein van de opleiding Gastheer/-vrouw van het Graafschap College heeft dit weekend goud behaald op de nationale Skillswedstrijd in de RAI in Amsterdam. In de kantine van de locatie aan de Maria Montessoristraat in Doetinchem werd de winnares maandag in het zonnetje gezet.


"Ik had niet van mezelf verwacht dat ik het zo goed kon eigenlijk", aldus een glunderende winnares. "Blijkbaar kan ik het wel echt goed." Prein had tijdens de driedaagse wedstrijd wel door dat ze goed bezig was. "Ik merk altijd aan mezelf als ik lekker ontspannen ben en ik heb het naar mijn zin, dan gaat het goed. Ik had op een gegeven moment niet meer het gevoel dat het een wedstrijd was. Ik vond het gewoon eigenlijk heel erg leuk." Docent en begeleider Marcel Beukers was ontzettend trots op zijn pupil. Hij benadrukt dat het haar prestatie was, maar is ook tevreden dat de opleiding van het Graafschap College een winnaar voortbrengt. "Dat je als docent, maar ook als docententeam, goed onderwijs geeft en dat je zulke mensen kunt afleveren aan de wereld, dat is gewoon geweldig."

De beste gastvrouw in opleiding van Nederland gaat in oktober naar de wereldkampioenschappen in Abu Dhabi. "Ik ga voor goud", zegt Prein gedecideerd. "Ik wil gewoon eerste worden. Ik doe niet mee om tweede of derde te worden." Ze gaat zich daar nu op voorbereiden en heeft daar minimaal honderdvijftig uur training voor nodig. "Ik ga nog heel veel oefenen met mijn jurylid." Ze heeft één punt waar ze zelf graag nog flink op wil verbeteren. "Vooral de dranken moet ik beter onder de knie krijgen." Beukers ziet in ieder geval een goede toekomst voor zijn leerlinge. "Dat wordt een grote. Een eigen bedrijf zie ik zeker in het verschiet voor haar. Die komt er wel."

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)