Besmettingen na driedaags evenement in Ulft

Gepubliceerd: 15-10-2021 10:10. Bijgewerkt: 15-10-2021 12:15

Meerdere bezoekers van het driedaagse ‘Terug De Tent In’ in Ulft zijn de afgelopen dagen positief getest op het coronavirus. Het organiserende Schuttersgilde Sint Joris noemt het een domper op een goed verlopen weekend en roept gasten met klachten op om zich te laten testen.

Van vorige week vrijdag tot zondag waren een kleine vierduizend bezoekers aanwezig op de drie avonden. De GGD Noord- en Oost-Gelderland bevestigt dat er inmiddels meerdere besmettingen te koppelen zijn aan het evenement. De bezoekers waar contactgegevens bekend van zijn en die niet gevaccineerd of een herstelbewijs hebben, hebben inmiddels een verzoek gekregen om zich te laten testen. “Waar ik achteraf blij mee ben, is dat we alle kaarten hebben verkocht op naam”, laat secretaris Danielle Hermsen van Schuttersgilde Sint Joris weten. “Daarom hebben we nu bijna alle contactgegevens van de bezoekers.”

Gasten van ‘Terug De Tent In’ moesten aan de deur een QR-code laten zien en werden volgens de organisatie gecontroleerd op een identiteitsbewijs. “Wij hebben er alles aan gedaan om onze verantwoordelijkheid te nemen”, zegt de secretaris. “Ik hoop dat onze bezoekers dat ook doen en zich laten testen. Dan is de kans groter dat er weer een feest georganiseerd kan worden.” Bezoekers die gevaccineerd zijn en die geen klachten hebben, hoeven geen coronatest in te plannen.

‘Mag je verwachten’
De GGD laat via een woordvoerder weten niet te schrikken van de positieve tests. “Gezien het feit dat de overheid kiest voor het openen van de samenleving mag je verwachten dat er op grote evenementen besmette mensen rondlopen (die dat zelf nog niet weten) en daarmee andere mensen besmetten. Het advies blijft om je te laten testen bij de GGD bij klachten, ook als je gevaccineerd bent. Het is goed om extra alert te zijn op klachten als je bij een evenement bent geweest.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)