Beruchte rotonde in Doetinchem afgesloten

Gepubliceerd: 15-10-2021 15:10. Bijgewerkt: 15-10-2021 15:19

De Mercuriusstraat in Doetinchem wordt voorlopig afgesloten voor verkeer vanaf de Energieweg. Op de rotonde tussen de twee straten vonden de afgelopen tijd meerdere ongevallen plaats.

Meerdere partijen maken zich al langere tijd zorgen over de rotonde

De maatregel gaat volgens de gemeente volgende week vrijdag in. “Dit in afwachting van verder onderzoek naar een definitieve oplossing”, laat een woordvoerder van Doetinchem weten. Reden voor de afsluiting is het aantal ongevallen dat in korte tijd heeft plaatsgevonden tussen fietsers en automobilisten. Vorige week vrijdag vond er nog een aanrijding plaats waarbij niemand gewond raakte. De lokale Fietsersbond en ondernemers van het bedrijventerrein spraken al eerder hun zorgen uit over de situatie.

Sinds vorige week heeft de gemeente de beschikking over een rapport over de rotonde. Belangrijkste uitkomst daarvan is dat het zicht van automobilisten op fietsers niet optimaal is. “Dit komt door de bocht in het fietspad”, liet de gemeente eerder weten. “Ook wordt de inschatting voor automobilisten bemoeilijkt door de snelheid waarmee wordt gefietst.”

Foto: REGIO8


Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)