Beroep in zaak rond zonnepark Silvolde

Gepubliceerd: 15-09-2021 10:09. Bijgewerkt: 15-09-2021 12:21

Ontwikkelaar LC Energy heeft beroep aangetekend tegen de beslissing van de Arnhemse bestuursrechter om de vergunning van Zonnepark Havebos bij Silvolde te vernietigen. Volgens de ontwikkelaar is de rechter 'wat kort door de bocht gegaan' bij het nemen van zijn beslissing.

"We denken dat de rechter op twee punten niet helemaal goed is ingelicht", aldus Bram van der Beek van ontwikkelaar LC Energy. Het gaat daarbij volgens de projectleider om de punten op het gebied van de ecologie (het aantreffende van de beschermde das, red.) en het advies van de veiligheidsregio. "Er staat duidelijk in de twee adviezen die er gegeven zijn door de veiligheidsregio dat het door ons ingediende ontwerp veilig is en voldoet aan alle wettelijke eisen. Op het gebied van ecologie hebben we in eerste instantie inderdaad de das gemist, maar zodra we hiervan hoorden, hebben we alsnog een ontheffingsaanvraag bij de provincie voorbereid en ingediend."

Door de beslissing van de bestuursrechter moet Oude IJsselstreek opnieuw een besluit nemen over de mogelijke omgevingsvergunning voor het zonnepark. Naast het beroep, levert de ontwikkelaar volgens Van der Meer ook nog meer informatie aan bij de gemeente voor het nieuwe besluit: "Hoewel we inhoudelijk op beide punten al aan de wettelijke normen voldoen, zien we dit als een kans om de genoemde suggesties voor verbeteringen met de betrokken experts te bespreken en mee te nemen."

Foto: REGIO8 (locatie Havebos)


Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)