Berkelfestival verbindt grensgemeenten

Gepubliceerd: 23-08-2021 16:08. Bijgewerkt: 23-08-2021 16:27

Het Openluchttheater in Eibergen was zaterdag gastheer van het grensoverschrijdende Berkelfestival. Jaarlijks wordt het evenement georganiseerd door één van de Duitse of Nederlandse gemeenten aan de rivier de Berkel, dit jaar was het de eer aan Berkelland.


“Het gaat ieder jaar letterlijk over de grens”, vertelt burgemeester Joost van Oostrum van Berkelland. “In deze tijd is het wat lastig organiseren geweest, maar het is fantastisch om dit te zien.” De gemeente vroeg het Openluchttheater Eibergen om de organisatie van het festival in handen te nemen. “In eerste instantie hadden we een heel groot festival uitgerold”, zegt Raph Schouten, die echter werd ingehaald door de coronawerkelijkheid. “We hebben nu gekozen voor een eendaags festival met verschillende concerten. Per concert komen mensen dan binnen, en gaan weer weg.”

De bekende pianist Wibi Soerjadi verzorgde het eerste optreden, hij genoot van het internationale publiek: “Een hele mooie locatie, en het is natuurlijk leuk om weer muziek te delen met mensen.” Ongeveer twintig procent van de in totaal duizend bezoekers die gedurende de dag kwamen, was volgens de organisatie Duits. “We hebben in en rondom Vreden ook een Duitstalige flyer laten bezorgen”, zegt Schouten.

Van Berkelland naar Stadlohn
Voor de volgende editie moeten Nederlanders de grens passeren, want dan is Stadlohn gastheer van het Berkelfestival. “Wij hebben het estafettestokje overgegeven”, zegt burgemeester Van Oostrum. “Ik hoop dat het dan weer een heel mooi, groots festival is en dat het over een paar jaar hier weer terugkeert.”

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met de lokale omroepen Antenne Niederrhein en RN7.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)