Beperkt treinverkeer door werk in zomer

Gepubliceerd: 26-06-2019 14:06. Bijgewerkt: 26-06-2019 15:20

Reizigers moeten tussen 25 juli en 11 augustus rekening houden met minder treinverkeer door werkzaamheden aan het spoor bij Zevenaar, Didam en Wehl. Tijdens de zogenaamde ’18-daagse treinvrije periode’ wordt volgens de provincie Gelderland dag en nacht gewerkt.

“Tijdens de treinvrije periode is beperkt treinverkeer mogelijk”, zo laat de provincie Gelderland weten over vervoer tijdens de ‘megaklus’. “De vervoerders informeren hun reizigers via hun websites, informatieschermen in de treinen en er wordt geflyerd op de stations.” Op trajecten waar geen treinen rijden, worden door de vervoerders bussen ingezet.

De provincie benadrukt dat de planning onder voorbehoud is. “Eerder troffen we bij werkzaamheden in Zevenaar explosieven uit de Tweede Wereldoorlog aan”, zo laat Gelderland weten. “Het is niet uitgesloten dat er tijdens de werkzaamheden nog meer explosieven worden aangetroffen.”

Verdubbeling van spoor
Tijdens de werkzaamheden wordt onder meer het spoor over een lengte van vier kilometer verdubbeld en komt er een tunnel nabij Zevenaar. “Na de zomer wordt het extra spoor in gebruik genomen”, aldus Gelderland. “Medio 2020 zijn alle werkzaamheden afgerond.”

Foto: REGIO8 (archief)

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)