Benschop schiet De Graafschap naar Sparta

Gepubliceerd: 22-05-2019 23:05. Bijgewerkt: 22-05-2019 23:56

De Graafschap heeft zich woensdagavond geplaatst voor de finale van de play-offs om lijfsbehoud in de eredivisie. Door twee doelpunten van Charlison Benschop werd Cambuur Leeuwarden in Doetinchem verslagen.


De Graafschap had het initiatief en kreeg in de openingsfase al enkele flinke kansen. Net als in Leeuwarden hield doelman Xavier Mous de bezoekers op de been. Nabil Bahoui schoot verrassend op de vuisten en Youssef El Jebli zocht de lange hoek, maar zag de keeper keren. Cambuur liet zich daarna iets meer zien, Nigel Robertha peerde hard en hoog over. Halverwege de eerste helft namen de Superboeren de leiding: Charlison Benschop kopte raak na een voorzet van El Jebli. Robertha knikte aan de andere kant op de paal, vlak voordat Benschop uit een strafschop 2-0 maakte.

Na rust liet De Graafschap de bezoekers het initiatief nemen. Cambuur probeerde druk te zetten, maar was pas na het invallen van topscorer Kevin van Kippersluis kansrijk. De aanvaller schoot een enorme kans net naast het doel van Nigel Bertrams. De Graafschap kwam daarna geen moment meer in de problemen. Aan de andere kant had Bahoui nog de derde Doetinchemse treffer kunnen maken. Na een diepe bal van Fabian Serrarens ging de Zweedse aanvaller vrijuit, maar zijn schot veranderde van richting.

Door deze overwinning neemt De Graafschap het zaterdag in Rotterdam op tegen Sparta. De Kasteelclub komt volgende week dinsdag dan naar De Vijverberg. De winnaar van het tweeluik speelt volgend seizoen in de eredivisie.

Foto: Joop Kappert

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)