Belangrijke zege De Graafschap in Eindhoven

Gepubliceerd: 06-04-2018 22:04. Bijgewerkt: 07-04-2018 2:23

De Graafschap heeft vrijdagavond uitstekende zaken gedaan met een benauwde 2-4 overwinning op bezoek bij FC Eindhoven. De ploeg stijgt door de drie punten naar de vijfde plaats in de Jupiler League.


Na een enerverende openingsfase, waarin zowel De Graafschap als FC Eindhoven grote kansen kregen, scoorde Daryl van Mieghem in de zevende minuut de openingstreffer. De flankaanvaller profiteerde van defensief geklungel bij de thuisclub en schoot van dichtbij beheerst raak. Youssef El Jebli tekende na een kwartier spelen met een droge knal voor de 2-0. FC Eindhoven kwam vervolgens via doelpunten van Tibo van de Velde en Elton Kabangu terug tot 2-2. In de 37e minuut bepaalde Fabian Serrarens met een vrije kopbal uit een corner de ruststand op 2-3.

De tweede helft was koud onderweg toen Van Mieghem vanuit een vrije trap de lat trof. FC Eindhoven kwam daarna beter in de wedstrijd en ging naarstig op zoek naar de gelijkmaker. Clubtopscorer Mart Lieder en invaller Dennis van Vaerenbergh hadden het vizier ook na de rode kaart voor verdediger Jordy Tutuarima echter niet op scherp staan. In de absolute slotfase tekende Serrarens uit een counter voor de verlossende 2-4.

De Graafschap doet door de overwinning uitstekende zaken in de competitie. Door de nederlaag van FC Emmen en het gelijkspel van Telstar stijgen de Superboeren naar de vijfde plaats op de ranglijst.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)