Bekerdroom van Silvolde spat hard uiteen

Gepubliceerd: 25-09-2019 21:09. Bijgewerkt: 26-09-2019 10:45

De bekerdroom van Sportclub Silvolde is woensdagavond uiteen gespat in de blessuretijd van de kwalificatiewedstrijd tegen GOES. De Achterhoekers gaven een verworven voorsprong van 2-0 uit handen tegen de bezoekers uit Zeeland en verloren met 2-3.


In het eerste half uur van de wedstrijd hadden de gasten uit Zeeland de beste kansen op een voorsprong, maar Sportclub Silvolde maakte uiteindelijk geen valse start. De openingsfase was als rommelig en ietwat gezapig te typeren. Na 35 minuten kon Silvolde als eerste juichen, nadat Wout Blasman met een schuiver onder de keeper van GOES door de openingstreffer op het bord zette. Met een noodgedwongen wissel waarbij Jorik te Kaat in het veld kwam voor Joey van Beukering en een gele kaart voor een aanvaller van GOES werd er afgefloten voor rust.

Sportclub Silvolde kwam sterk uit de kleedkamer met een flinke kans op de 2-0 voor Wout Blasman, maar zijn kopbal belandde niet in het net. Niet lang daarna kwamen de Achterhoekers goed weg toen GOES een vrije schietkans onbenut liet. Die misser werd hard afgestraft toen invaller Te Kaat in de 52ste minuut de 2-0 binnen schoot. Heel lang bleef de riante voorsprong niet in stand want in de 65ste minuut scoorden de Zeelanders de aansluitingstreffer.

Kwartier te lang
Het laatste kwartier speelden beide teams vol voor de overwinning. GOES maakte haast, waar Silvolde af en toe probeerde te profiteren van de slordigheden die daardoor ontstonden. Er werden een aantal harde overtredingen gemaakt en Silvolde maakte aanspraak op een penalty, maar de scheidsrechter wilde daar niet in meegaan. Een knappe goal van GOES betekende de gelijkmaker en de teams stevenden af op een verlenging.

De droom van Silvolde spatte echter in de blessuretijd. Waar Silvolde geen strafschop kreeg ging de bal wel op de stip voor GOES. De 2-3 was het resultaat en de bezoekers uit Zeeland trokken bij het eindsignaal aan het langste eind. Zo weet Sportclub Silvolde het hoofdtoernooi niet te bereiken. GOES neemt het eind oktober op tegen SC Cambuur van trainer Henk de Jong, oud-trainer van De Graafschap.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)