Begraafplaats Varsseveld vol bij herdenking

Gepubliceerd: 17-12-2018 12:12. Bijgewerkt: 17-12-2018 13:03

Honderden belangstellenden kwamen zaterdagavond samen op begraafplaats Rentinkkamp in Varsseveld voor de tiende herinneringsavond. Juist in de donkere decembermaand is het volgens de organisatie belangrijk om het gemis van geliefden te delen.


“De essentie van wat we hier doen is de mensen die we zo missen herdenken”, vertelt Petra van Eldik-Neleman van de organisatie van Herinnering Verlicht. Bij binnenkomst kregen bezoekers van de begraafplaats uit handen van de organisatie graflichtjes. Deze konden ze vervolgens, onder begeleiding van live-muziek, plaatsen op de graven. Gerritjan Tragter stak een lampje aan voor zijn vrouw. “Die is vorig jaar op veel te jonge leeftijd overleden”, aldus de bezoeker. “Dit is een mooie gelegenheid om te herdenken.”

De organisatie merkt dat mensen steun vinden tijdens de herdenking. “Het is heel persoonlijk wat ze beleven”, aldus Van Eldik-Neleman. “De één is enorm geraakt door een lied dat gezongen is, de ander vond een zinnetje uit het verhaal precies goed. Anderen vinden de verbondenheid die ze ervaren fijn. Dat we in aanloop naar kerst tijd nemen om die lege plekken aan tafel te beleven, dat doet mensen heel erg veel.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)