Bedrijventerrein DocksNLD mag uitbreiden

Gepubliceerd: 18-06-2021 14:06. Bijgewerkt: 18-06-2021 14:32

Het bedrijventerrein DocksNLD in 's-Heerenberg mag uitbreiden, dat heeft de Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen donderdag besloten. Met dit besluit komt twintig hectare grond beschikbaar om grote logistieke bedrijven op te realiseren.

"Door de geboden ontwikkelruimte kunnen we verder werken aan een kwalitatief hoogwaardige logistieke hotspot aan de grens met Duitsland", aldus wethouder Martin Som van Montferland. "Daarmee kunnen we de regionale economie versterken." Met het besluit van de Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen krijgt DocksNLD-2 groen licht. De twintig hectare voor dit bedrijventerrein wordt uitsluitend gebruikt voor zeer grote distributiecentra: "Over het algemeen is er behoefte aan hallen tussen de twee en vijf hectare", legt een woordvoerder van Montferland uit. "Wij schatten in dat we ruimte gaan bieden aan vier tot vijf bedrijven." Volgens de woordvoerder is gekozen voor een duurzame ontwikkeling, dat aansluit op het bestaande bedrijventerrein DocksNLD: "We gaan nog met omwonenden in gesprek, om het terrein zo te ontwikkelen dat het opgaat in de omgeving."

"Al met al zijn we blij dat de Groene Metropool regio Arnhem-Nijmegen ons de ruimte geeft om deze economische impuls te kunnen maken," aldus wethouder Walter Gerritsen, portefeuillehouder Logistiek. Met het groene licht kan de gemeente een volgende stap zetten. "We gaan samen met de huidige grondeigenaren in gesprek om de grond te kopen", vertelt de woordvoerder. Op de grond ligt een Wet voorkeursrecht gemeenten, wat inhoudt dat de huidige eigenaren de grond aan de gemeenten moeten aanbieden voordat ze dit aan anderen doen. "We zijn al met een aantal eigenaren in goed gesprek en zij staan open voor de verkoop", vertelt de woordvoerder.

Gesprekken
Met het besluit van de Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen kan de gemeente beginnen aan de noodzakelijke procedures. Wanneer de eerste bedrijven gebouwd kunnen worden weet Montferland nog niet: "Er moeten nog veel gesprekken gevoerd worden." Ook moet de bestemming van de grond gewijzigd worden van agrarisch naar bedrijventerrein.

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)