Baudet beschuldigt docent van Marianum

Gepubliceerd: 28-11-2017 16:11. Bijgewerkt: 28-11-2017 16:12

Een docent van het Marianum in Groenlo wordt op Twitter beschuldigd van laster door Thierry Baudet. Ivar Gierveld kreeg het vanwege een opdracht voor leerlingen van vwo 5 dinsdag aan de stok met de politiek leider van Forum voor Democratie.

"Ik krijg deze bizarre, schandelijke schoolopdracht van een boze leerling doorgestuurd", schrijft Baudet op Twitter. "Schokkend!" Baudet voegde een afbeelding toe aan zijn tweet, met een deel van de opdracht die, na een inleidende tekst, luidt: "Is Baudet een tijdverschijnsel dat snel weer uitsterft? Of hebben zijn ideëen, die populair zijn bij onder meer jongeren die een hoge opleiding genieten of genoten hebben, daadwerkelijk bestaansrecht voor de toekomst?" Baudet laat via het sociale medium weten daar niet van gediend te zijn en een bezoek wil brengen om tekst en uitleg te vragen, dan wel te geven. "Yer Ramautarsing en ik komen graag op uw school langs om de schandelijke laster aan het adres van FVD recht te zetten", aldus de politicus.

Gierveld loopt niet weg voor zijn woorden en reageerde via Twitter. "Ik schrijf hier niets dat niet uit je eigen mond komt en bovendien is het een opdracht waar leerlingen alle kanten mee opkunnen. (schrijf betoog/beschouwing over dit onderwerp) Zelfs jouw kant", aldus de docent. "Een flinke frame dus." Gierveld werd overspoeld door reacties van Twitteraars die de aanval op hem inzette en Baudet verdedigen. Als tegenreactie deelt Gierveld de volledige opdracht. Bijgevoegd in de fotogallerij zijn alle tweets te vinden.

Foto: Twitter


Copyright © 2019 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)