Basisscholen voeren musical op in Amphion

Gepubliceerd: 09-06-2020 15:06.

Schouwburg Amphion stelt laatstejaarsleerlingen van basisscholen uit de regio via een prijsvraag in de gelegenheid om in de grote zaal te spelen. Omdat de eindmusical niet voor publiek kan worden gespeeld, wordt de voorstelling van de gelukkige winnaars opgenomen op film.


“Ik voel me net Sinterklaas of Gaston van de Postcode Loterij die een cadeautje komt brengen”, zegt directeur Charles Droste van de Doetinchemse schouwburg. Hij verraste groep 8-leerlingen van basisschool ’t Prisma met de mededeling dat zij een van de winnaars zijn geworden. Het idee voor de winactie ontstond volgens Droste vanuit de marketingafdeling. Omdat voorstellingen door de corona-uitbraak geen doorgang kunnen vinden, werd gezocht naar initiatieven die wel kunnen plaatsvinden. “Zo ontstond het idee om scholen de kans te geven hun musical op te voeren in onze schouwburg”, aldus Droste.

Naast ’t Prisma mogen ook De Zonneboom, OBS Mozaïek, Vrije School De Kleine Prins en Basisschool Gaanderwijs uit Doetinchem hun musical opvoeren. Uit de regiogemeenten zijn Basisschool De Ontdekking (Didam), Jenaplanschool Pierson (Hengelo) en De Woelwaters (Ulft) uitgekozen. De groepen moeten zelf zorgen voor een cameraman, maar worden door techniekmedewerkers van Amphion ondersteund bij licht en geluid. De producties worden opgenomen, waarna ouders thuis of op school de musical kunnen bekijken.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)