Basisplek voor Benschop in degradatiekraker

Gepubliceerd: 31-01-2019 17:01. Bijgewerkt: 31-01-2019 17:26

Aanwinst Charlison Benschop start vrijdagavond in de basis in het duel van De Graafschap tegen NAC Breda. Trainer Henk de Jong hoopt het 65-jarig jubileum van de club te bekronen met een overwinning in de degradatiekraker.


“Ik verwacht een vechtwedstrijd”, aldus De Jong. Hij hoopt de strijd die zijn spelers in de thuiswedstrijden tegen Fortuna Sittard en Vitesse op de mat legden weer terug te zien. “Wij gaan ons eigen spel spelen want dat verwachten de mensen hier. Het zal niet altijd even goed zijn, maar het is wel vermakelijk. Dat is wat we willen.” Jordy Tutuarima is waakzaam voor de voorhoede van NAC. “Ze hebben veel snelheid voorop, daar ligt hun kracht”, vertelt de linksback, die een open wedstrijd verwacht. “Wij hebben dat ook en dan gaan we zien wie de meeste goals maakt.”

De Graafschap legde tot nu toe drie spelers op huurbasis vast tijdens de winterse transferperiode. “Er is nu meer balans in het team”, vindt Tutuarima. “Met Benschop heb je een jongen met ervaring en een neusje voor de goal. Op het middenveld komt er met Azor Matusiwa en Javier Vet meer power en dat helpt mee in de wedstrijden.” De Jong hoopt in de laatste uren van de transferperiode nog op de komst van een verdediger. “Er moet daar nog wel iets bijkomen”, geeft de trainer aan. “Dat is ook wat we nodig hebben.”

'Benschop is een goeie'
De Jong gunt aanwinst Benschop vrijdagavond zijn basisdebuut. “We hebben een spits gehaald, een goeie, die ook goed ligt in de groep. Dus die gaat starten.” Wie het slachtoffer van de keuze wordt, wilde de trainer nog niet prijsgeven. “We hebben mogelijkheden, dus daar kan ik keuzes in maken, maar dat is nog niet helemaal duidelijk.”

Vermoedelijke opstelling: Jurjus; Owusu, Straalman, Van de Pavert, Tutuarima; Matusiwa, Vet, El Jebli; Narsingh, Benschop, Burgzorg.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)