Basisplek Owusu bij start van De Graafschap

Gepubliceerd: 08-08-2019 17:08. Bijgewerkt: 09-08-2019 10:16

Rechtsback Leeroy Owusu heeft ondanks kritiek van De Graafschap-trainer Mike Snoei een basisplek veroverd voor het openingsduel van het seizoen met Cambuur Leeuwarden van vrijdagavond. De Doetinchemse voetbalclub wordt door velen aangewezen als titelfavoriet en die rol zit de ploeg als gegoten.


“Toen ik dat riep, kreeg ik best veel commentaar”, zegt trainer Snoei over het uitspreken van zijn titelambitie. “Inmiddels is iedereen aan het bijdraaien en krijg ik steun in die gedachte. Dan kunnen we de conclusie trekken dat De Graafschap mee moet doen voor promotie. Dat moeten we ook van elkaar eisen.” Ook Hidde Jurjus, die nog een seizoen wordt gehuurd van PSV, loopt niet weg voor de rol van favoriet: “Als je jaren tegen degradatie hebt gespeeld met De Graafschap is er niks mooier dan proberen bovenin mee te doen”, vertelt de doelman. “De druk wordt pas echt groot als dat niet lukt. Dan wordt het moeilijker, frustrerender, maar nu gaan we uit van een goed begin.”

Met Cambuur Leeuwarden treffen de Doetinchemmers Henk de Jong, vorig seizoen nog trainer van De Graafschap. “Ik denk dat het leuk is voor Henkie, maar mij doet het niet zoveel”, vertelt Snoei. Hij ziet de Friezen ook als kandidaat voor de titel. “Met hun achterban, vergelijkbaar met De Graafschap, een stabiele organisatie en met een prima trainer. We kunnen de borst natmaken.” Desondanks is Jurjus overtuigd van een goed begin: “Cambuur is denk ik een van de clubs die bovenin mee gaat doen, maar wij ook. We moeten van onszelf uitgaan en een heel goed begin maken.”

Owusu heeft motivatie
Trainer Snoei zette eerder vraagtekens bij de motivatie van Leeroy Owusu, maar de rechtsback heeft zich de afgelopen dagen van zijn goede kant laten zien. “Dat is de Owusu waar ik zo enorm naar uitgekeken had”, vindt de trainer. “Hij is een hele goede voetballer en heeft nu weer de juiste drive. Als ik hem gisteren zag trainen, daar had ik al op gehoopt in week één.” Stef Nijland, regelmatig basisspeler tijdens de oefencampagne, wordt gepasseerd ten faveure van zomeraanwinst Jesse Schuurman.

Opstelling: Jurjus; Owusu, Van Huizen, Van de Pavert, Baas; Breinburg, El Jebli, Schuurman; Van Mieghem, Seuntjens, Hamdaoui.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)