Bank in Lichtenvoorde wordt parkeerplaats

Gepubliceerd: 01-05-2019 10:05. Bijgewerkt: 01-05-2019 12:03

Oost Gelre is voornemens om het voormalige Rabobank-pand bij het gemeentehuis in Lichtenvoorde te slopen. Het terrein wordt als het aan het college ligt ingericht als parkeerplaats om tijdelijke problematiek aan te pakken.

“Alles komt nu samen en dat vraagt om een praktische oplossing”, aldus wethouder Karel Bonsen van Oost Gelre over de verwachte parkeerproblematiek en toenemende verkeersdruk. Zorgorganisatie Careaz/Antoniushove gaat tegenover het gemeentehuis een nieuw centrum bouwen, terwijl de brede school op die locatie tijdelijk onderdak biedt aan leerlingen van de Ludgerusschool tijdens de realisatie van de nieuwbouw aan de Varsseveldseweg. Aangezien ook het gemeentehuis zelf de nodige bezoekers krijgt, kiest de gemeente voor deze 'praktische oplossing'. Het college vraagt 100.000 euro aan de raad voor realisatie van de plannen. Daarnaast wordt voorgesteld om de boekwaarde van het Rabobank-pand, ruim 1,1 miljoen euro, grotendeels af te waarderen en te onttrekken uit de belegde reserve.


De sloop van het bankgebouw biedt volgens het college de kans om de parkeerproblemen voor twee jaar op te lossen. Hoe het daarna verder moet, is nog niet duidelijk. “We richten de omgeving rond het gemeentehuis opnieuw in”, aldus Bonsen. “Daar betrekken we ook de toekomst van het voormalige postkantoor naast het gemeentehuis bij. Evenals de toekomstige bestemming van het terrein van de voormalige Rabobank. Daar zijn we nog niet uit.”

Foto: Gemeente Oost Gelre

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)