Bakens verwacht promotie De Graafschap

Gepubliceerd: 30-04-2021 14:04.

Tim Bakens heeft weinig hoop dat zijn Almere City dit seizoen nog aanspraak maakt op rechtstreekse promotie. De assistent-trainer ziet zijn voormalige club De Graafschap de zes punten voorsprong op de ranglijst niet meer weggeven na het gelijke spel tussen de beide ploegen vorige week.

“Wij moesten winnen, dat lukte niet, dus qua gevoel heb je dan wel zoiets dat directe promotie erg ver weg is”, zegt de voormalig verdediger van De Graafschap. Na eerdere nederlagen in de play-offs in 2018 en 2015 koesteren ze in Flevoland geen fijne herinneringen aan De Vijverberg: “De directeur zei na de wedstrijd tegen me dat hij niet anders herinnert dan dat we daar met een zuur gevoel hebben gestaan. Vanuit Almere is De Graafschap ondertussen wel een angstgegner geworden.” Directe promotie lijkt er dit jaar dus niet in te zitten voor zijn werkgever. “Willen we kans maken, dan moet Cambuur Leeuwarden vrijdagavond winnen”, weet Bakens. “Anders is het helemaal gedaan.”

Bakens verwacht een moeilijke wedstrijd voor De Graafschap tegen de gekroonde kampioen. “Cambuur heeft laten zien dat ze voetballend kunnen domineren tegen verschillende systemen”, vindt de 38-jarige Doetinchemmer. Zelf maakte hij de nodige promoties en degradaties mee, zowel bij De Graafschap, FC Volendam, RKC Waalwijk als Sankt Gallen. Hij schetst dat de druk invloed kan hebben op de ploeg van trainer Mike Snoei: “Dat kan verlammend werken voor het team. Sommigen gaan harder lopen en willen vooruit, terwijl anderen achteruit lopen. Dan ga je een ander voetbal spelen dan wanneer je dezelfde richting oploopt.”

Opstootje
Naast angstgegner lijkt er tussen de selecties van De Graafschap en Almere ook een kleine vete te zijn ontstaan. Vrijdagavond was er nog een ‘opstootje’ in de catacomben. De Graafschap-doelman Rody de Boer bonkte na de late gelijkmaker op de kleedkamerdeur van de Flevolanders, waarna er het nodige duw- en trekwerk ontstond in de catacomben. “Wij waren niet zo blij na die wedstrijd en De Graafschap wel”, vertelt Bakens. “Dan krijg je emotie en ik denk dat dat erbij hoort. Volgens mij is alles redelijk rustig geëindigd en was het niet meer dan een beetje jennen.”

Verlengen bij Almere City
Bakens is sinds april dit jaar actief als assistent-trainer bij de Flevolanders. Hij vertrok in de zomer van 2019 vanuit de jeugd van De Graafschap om in eerste instantie het Onder 19-team van Almere City te trainen. Zijn nieuwe rol bevalt goed en over een eventueel avontuur als hoofdtrainer denkt hij nog niet na: “We zijn op dit moment in gesprek over een verlenging als assistent, want dat bevalt mij goed. Heel veel verder dan dat kijk ik ook niet.”

De wedstrijd tussen De Graafschap en Cambuur Leeuwarden is vrijdagavond vanaf 20.00 uur live te volgen op Optimaal FM. In het uur voorafgaand aan de aftrap is een uitgebreider interview met Tim Bakens te horen. Ook komen voormalig De Graafschap-trainer Henk de Jong, huidig trainer Mike Snoei en doelman Rody de Boer aan het woord.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)