Bahoui in basis De Graafschap tegen ADO

Gepubliceerd: 28-02-2019 15:02.

De Zweed Nabil Bahoui maakt vrijdagavond zijn basisdebuut in het duel van De Graafschap tegen ADO Den Haag op De Vijverberg. De ploeg van trainer Henk de Jong kan bij een overwinning het gat met concurrent FC Emmen dichten en aansluiting vinden bij de rest van de ranglijst.


“Als je verliest is ADO weg, zo simpel is het”, weet trainer Henk de Jong. “Maar als je wint sta je er weer helemaal tussen. Dan is alles mogelijk voor ons. Dan sluit je aan bij de middenmoot en die is groot.” De Friese oefenmeester verwacht een zelfde soort lastige wedstrijd als tegen FC Utrecht, waar ADO-trainer Alfons Groenendijk aandachtig toeschouwer was. “ADO komt hier niet om het publiek te vermaken”, zegt De Jong. “Wij moeten met het publiek de krachten bundelen om de wedstrijd te winnen. Dan hebben we een goede kans.” Nabil Bahoui heeft zin in de strijd. “Voor mij was het een kwestie van fysiek klaar worden”, aldus de 28-jarige flankaanvaller. “Ik voel me nu behoorlijk goed, dus ik ga honderd procent geven en dan zien we wat dat oplevert.”

Voor Bahoui, wiens laatste club het Zwitserse Grasshoppers was, voelt zijn binnenkomst bij De Graafschap tot nu toe als een warm bad. “Het is een mooie club en het voelt net als een familie”, vindt de achtvoudig Zweeds international, die in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht als toeschouwer kennismaakte met De Vijverberg. “De supporters zijn zelfs positief als we met 1-0 achterstaan, dan blijven ze gaan. Dat had ik niet bij mijn andere teams, daar begonnen ze met een 0-0 stand bij rust al te morren. Dat is een groot verschil en daar moeten we van zien te profiteren.”

Burgzorg, Benschop, Bahoui?
Bahoui start als linkervleugelaanvaller in de basis bij De Graafschap. Of Delano Burgzorg of Furdjel Narsingh slachtoffer wordt van het basisdebuut van de Zweed is nog niet duidelijk. “Hij is vooral voetbalslim”, zegt de trainer over de kwaliteiten van Bahoui. “Als hij een kans krijgt is hij heel rustig. Je ziet dat hij wat meegemaakt heeft en bovendien is het een heel prettig persoon. Dat merkte ik in ons eerste telefoongesprekje in mijn Achterhoekse Engels al. Het klikte direct en dat is een goed gevoel.”

Vermoedelijke opstelling: Jurjus; Owusu, Straalman, Van de Pavert, Tutuarima; Matusiwa, Vet, El Jebli; Burgzorg, Benschop, Bahoui.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)