Badmintonclubs willen jongeren aantrekken

Gepubliceerd: 10-04-2017 16:04. Bijgewerkt: 10-04-2017 16:16

Badmintonverenigingen Poona uit Gaanderen en Spees Sjuttel uit Silvolde proberen met de Achterhoek Open jongeren te enthousiasmeren voor de badmintonsport. De verenigingen merken dat de sport in deze regio een stuk minder populair is dan in het westen van Nederland.


“Het blijft natuurlijk een ondergeschoven kindje in Nederland”, zegt Olympiër Selena Piek, die dit weekend een clinic gaf tijdens het toernooi in sporthal De Paasberg. “Helemaal als je dan wat verder van de grotere steden af ligt, dan blijft dat gewoon lastig.” De organisatie van de Achterhoek Open hoopt met dit toernooi meer jongeren aan te trekken. “Het leeft hier iets minder dan in het Westen, maar met dit soort toernooien hopen we iets meer bekendheid voor het badminton in de regio te krijgen”, aldus organisator Mariëlle Driessen.

De sport wordt volgens Driessen dan ook vaak gezien als een campingspelletje. Piek, die afgelopen zomer uitkwam op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, vindt dat badminton niet op de camping thuishoort. “Ik word altijd een klein beetje pissig als mensen dat zeggen”, aldus Piek. “Als je kijkt hoe snel het gaat. Het is de snelste racketsport ter wereld. Dat is geen campingsnelheid kan ik je vertellen.” De jongeren die op het toernooi en de clinic afkwamen zijn erg enthousiast over de badmintonsport. “Actief in het veld, rennen, slaan en smashen”, zo omschrijft één van de deelnemers de sport. “De kinderen waren superenthousiast, een goede opkomst en alle banen waren bezet. Wat mij betreft een groot succes”, aldus Piek.

Foto: REGIO8

Copyright © 2019 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)