Badeendjes sponsoren zwembaden Bronckhorst

Gepubliceerd: 02-09-2018 19:09. Bijgewerkt: 02-09-2018 19:44

3000 badeendjes gingen zondagmiddag te water bij de Bronkhorster Molen in Steenderen. Geïnteresseerden konden afgelopen tijd een lot kopen om een project van een openluchtbad in gemeente Bronckhorst te sponsoren. De loten corresponderen met de rugnummers van de plastic badeendjes die het ruime sop kozen van de Groote Beek.

“Wij hebben dit evenement georganiseerd om de openluchtzwembaden in Bronckhorst een steun in de rug te geven”, aldus Karin van Heijst namens Lionsclub Bronckhorst, die het initiatief nam voor deze actie. “De zwembaden hebben ieder een project binnen een zwembad uitgekozen zoals een geluidsinstallatie of een hellingbaan zodat gehandicapten ook kunnen zwemmen.” Tijdens de badjeendjesrace werd er geld ingezameld voor het openluchtzwembad In de Dennen (Vorden), Het Elderink (Hengelo), Burgemeester Kruijffbad (Steenderen) en Hessenbad (Hoog-Keppel).

Marijke Melsert geeft aan dat de opbrengst niet het belangrijkste is van de actie. “Het gaat er vooral om dat je het zwembad met elkaar runt als vrijwilligers”, aldus het bestuurslid van openluchtzwembad Steenderen. “Die motivatie is veel meer van belang dan de euro’s maar de euro’s zijn natuurlijk ook nodig.” Het zwembad in Steenderen spaart voor een nieuwe geluidsinstallatie. “Deze zal tussen de 1000 en 2000 euro minstens zijn. Waarschijnlijk hebben we dat ook verdiend met de verkoop van de loten”, aldus Melsert. De totale opbrengst, die verdeeld wordt onder de vier zwembaden, wordt spoedig bekendgemaak door Lionsclub Bronckhorst. “Het hangt van de aantal verkochte loten af maar ik denk dat de zwembaden een mooi bedrag hebben binnengehaald om hun project te financieren.”

Foto: REGIO8


Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)