Baas en Van Heertum in basis De Graafschap

Gepubliceerd: 17-01-2020 11:01. Bijgewerkt: 17-01-2020 11:57

De Graafschap gaat vrijdagavond op bezoek bij Almere City op jacht naar de tweede overwinning van het nieuwe jaar. Trainer Mike Snoei mist vaste krachten Jordy Tutuarima en Toine van Huizen, waardoor Roland Baas en Jasper van Heertum in de basis beginnen tegen de nummer tien van de eerste divisie.


“We moeten hier en daar schuiven omdat we wat mensen missen, maar ik vind dat wij wel een aardig ploegje hebben staan”, zegt trainer Snoei in aanloop naar de wedstrijd tegen Almere City. Hij verwacht geen makkelijke pot en ziet rechtsbuiten James Efmorfidis als een van de smaakmakers van de Flevolanders. “Het is gewoon een behoorlijke concurrent van ons”, aldus trainer Snoei. Javier Vet, net als Leeroy Owusu oud-speler van Almere, sluit zich aan bij die woorden: “Ik verwacht een pittige wedstrijd, maar wij willen een serie neer gaan zetten”, aldus de middenvelder, die hamert op het belang van strijd en mentale kracht. “We moeten naar de tweede helft van Jong Utrecht kijken en die mentaliteit en inzet meenemen. Voetballend verbetering doorvoeren, en daar zijn we de hele week mee bezig geweest.”

In mei 2018 was Almere City dichtbij de allereerste promotie naar de eredivisie, maar bleek De Graafschap te sterk in de play off-finale. “Het is gevoelig”, beaamt Vet, die destijds in het rood van Almere op het veld stond. “Maar ik heb geen berichten gekregen. Ik heb goede relaties met de jongens daar, revanchegevoelens tegen mij of tegen De Graafschap heb ik niks van gemerkt.” Snoei kiest voor Gregor Breinburg en Vet als blok op het middenveld, maar is niet van plan achterover te hangen. “We willen graag meer, dus moeten we voor de winst gaan”, zegt de trainer. “We willen winst, maar als het uiteindelijk een puntendeling wordt als we er alles aan gedaan hebben, oké.”

Hamdaoui met schrik vrij
Door de afwezigheid van Van Huizen (schorsing) en Tutuarima (blessure) starten Baas en Van Heertum in de basis. Mohamed Hamdaoui start waarschijnlijk op de bank. Hij raakte in het duel met Jong Utrecht geblesseerd aan zijn knie, waarna even werd gevreesd voor een ernstige kwetsuur. Hoewel de blessure volgens trainer Snoei meevalt, is het nog niet duidelijk of hij vrijdagavond bij de selectie zit. Aanwinst Giannis Mystakidis start op de bank.

Opstelling: Jurjus; Owusu, Van Heertum, Van de Pavert, Baas; Vet, Breinburg, Van den Boomen; Van Mieghem, Seuntjens, Nijland.

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)