Baars over rode loper naar première 'Louis'

Gepubliceerd: 12-04-2022 11:04. Bijgewerkt: 12-04-2022 12:51

Voetbalfanaat Fred Baars uit Braamt en zijn vrouw Els waren maandagavond aanwezig bij de première van de film over voetbaltrainer Louis van Gaal in theater Tuschinski in Amsterdam. De oprichter van het Home of Football-voetbalmuseum in Braamt werd persoonlijk uitgenodigd door de bondscoach van het Nederlands Elftal.

“De zaal was muisstil en iedereen zat aandachtig te luisteren”, vertelt de voetballiefhebber. “Het gaat heel diep, heel bijzonder.” Baars is uitgenodigd door de huidige bondscoach, ze hebben al jarenlang een persoonlijke band. De opening van het Home of Football-voetbalmuseum, waar de inwoner van Braamt oprichter van is, werd ook gedaan door Louis en Truus van Gaal. Baars had van te voren gehoopt om even een korte blik met de trainer te wisselen, maar Van Gaal nam uitgebreid de tijd voor hem. “Dat is typisch Louis. Ook al heeft hij al tweehonderd mensen gesproken, hij weet dat je uit de Achterhoek bent gekomen en wil je dan te woord staan”, legt Baars uit. “En hij wilde zelf graag met ons op de foto.”

Volgens Baars wordt in de film een goed beeld van Van Gaal geschetst: “De eerlijkheid, het recht door zee zijn en de discipline komen steeds naar voren. En natuurlijk ook het totaalmensprincipe.” Ook veel oud-spelers kwamen aan het woord en dat vond Baars bijzonder om te zien: “Luís Figo, Wayne Rooney en Arjen Robben zeggen ook allemaal dat hij altijd eerlijk is geweest en dat zijn manier van werken aanspreekt.” Na afloop van de film kreeg Baars van andere genodigden te horen dat ze het beeld van de trainer goed in beeld gebracht vonden: “Ik heb nog even gepraat met Rafael van der Vaart en Estavana Polman en Dione de Graaff.”

Uitnodiging
De uitnodiging van de film kwam als een grote verrassing voor de voetbalfanaat. “Op een zondag in maart ging ik naar de brievenbus en zag een oranje envelop en dacht dat is vast iets met koningsdag, maar toen zag ik onze namen en had ik door dat het een uitnodiging was”, aldus Baars. “Toen ik zag dat het een uitnodiging was voor de filmpremière van Louis, was dat heel bijzonder.”

Rode loper
Baars is zelf ook met zijn vrouw Els over de rode loper gegaan: “We moesten zelfs!” Ondanks de entourage rondom de première was het toch vooral de film waar de aandacht van de Achterhoeker naar uitging. “Een keer over de rode loper, dat maak je niet elke dag mee, maar ik werd er niet warm of koud van, want je wil gewoon naar binnen toe.”

Foto: Fred Baars

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)