AZ legt nieuwe Meerdink (17) vast tot 2023

Gepubliceerd: 16-10-2020 17:10.

AZ heeft Mexx Meerdink vastgelegd tot medio 2023. De zeventienjarige Winterswijkse voetballer, zoon van voormalig Oranje-international Martijn, speelt sinds vorig jaar zomer voor de Alkmaarse eredivisionist.

"Dit geeft me een heel trots gevoel”, aldus Meerdink op de website van AZ. “Ik heb er hard voor gewerkt en dit is daarvoor een mooie beloning. Maar als je een contract mag tekenen, heb je het als speler nog niet gemaakt. Dit is nog maar het begin en nu is het zaak het door te trekken. Wel is het natuurlijk een onvergetelijk moment. Dit zal me altijd bijblijven." De Winterswijker kwam over van De Graafschap. Hij sloot aan bij AZ Onder 17 en was met onder meer tien doelpunten belangrijk voor zijn team. Dit seizoen speelt hij in de Onder 18-selectie van de Alkmaarders.

Ook in Zeist bleef de ontwikkeling van Meerdink niet onopgemerkt. Zo werd hij in maart voor het eerst – en later ook in september – opgenomen in de voorselectie van een Oranje-jeugdteam. Door de corona-maatregelen in het voetbal kwam het echter nog niet tot een debuut als jeugdinternational.

Foto: Martijn Meerdink

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)