Autobrand 's-Heerenberg niet aangestoken

Gepubliceerd: 14-05-2021 15:05. Bijgewerkt: 14-05-2021 16:06

De politie heeft geen brandstichting kunnen vaststellen bij de autobrand die op de ochtend van 8 april ontstond aan De Harp in ‘s-Heerenberg. Deze conclusie is getrokken na het horen van getuigen en het bekijken van camerabeelden.

De politie heeft de autobrand onderzocht om te achterhalen of er mogelijk sprake was van brandstichting. Uit het horen van getuigen en het bekijken van camerabeelden uit de buurt is niets naar voren gekomen dat op brandstichting wijst. Er is ook sporenonderzoek verricht, maar hierbij kon geen brandoorzaak worden vastgesteld. Mogelijke sporen kunnen ook door de brand vernietigd zijn. Omdat geen enkele bevinding uit het onderzoek op brandstichting wijst, heeft de politie het onderzoek in overleg met het Openbaar Ministerie afgerond.

De betrokkenen zijn over de uitkomsten geïnformeerd. De brand ontstond donderdagochtend 8 april rond 05.30 uur. De brandweer was snel ter plaatse, maar kon niet voorkomen dat de auto's volledig uitbranden. Ook de carport raakte beschadigd door de brand. De politie ging destijds uit van brandstichting als oorzaak, maar dat blijkt na meer dan een maand niet het geval te zijn.

Foto: 112achterhoek-nieuws.nl


Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)