Atleten van ARGO op jacht naar medailles

Gepubliceerd: 19-08-2020 18:08. Bijgewerkt: 20-08-2020 9:18

De coronacrisis raakte de sportwereld in de Achterhoek hard. Ondanks de beperkingen hebben topatleten en atletiekverenigingen zich goed staande gehouden in de afgelopen periode. Atletiekredacteur Tijn Piest sprak voor REGIO8 met enkele prominente atleten en verenigingen in de regio en werkte dit uit tot een serie updates. In dit deel komt ARGO uit Doetinchem aan bod. De atletiekvereniging zocht naar manieren om schema's zoveel mogelijk in stand te houden.

Bij ARGO Atletiek is doorgetraind op verschillende locaties in en rondom Doetinchem. "De groepen bestonden uit maximaal vijftien atleten", laat Stefan Scanu, trainer en coach van het ARGO Topteam MiLa (middellange- en lange afstand), weten over de zomerperiode. Door de atletiekvereniging werden onder meer zomerlopen georganiseerd: "Er is een schema gemaakt met de locatie waar er gestart wordt", legt Scanu uit. Volgens hem vinden de trainingen na de zomerstop weer plaats bij de vereniging. De baanatleten konden in de zomervakantie gewoon doortrainen, wel moesten bij aankomst en het verlaten van de accomodatie handen worden gedesinfecteert. De kleedkamers en de kantine bij ARGO zitten nog altijd op slot.

De atleten van het ARGO Topteam hebben volgens schema doorgetraind. In twee- of drietallen trainden de talenten eerst buiten de baan en later op de baan. De atleten kwamen ook in aanraking met het wedstrijdgevoel. "Met verschillende soloraces was er toch iets van een competitie (3, 5 en 10 kilometer)", vertelt Scanu. "Er werden ook persoonlijke records gelopen." De broers Awal Aman, wier familie vorig jaar slachtoffer werd van een koolmonoxidedrama, zijn verhuisd naar een andere woning in Doesburg. "Momenteel pakken ze de draad weer op", aldus Scanu.

Opvallende atleten
De trainer belicht drie atleten uit het team die de afgelopen weken zijn opgevallen. "Rick Heutinck is de grote uitblinker van de afgelopen periode met persoonlijke records op de 3, 5 en 10 kilometer", zegt Scanu. "Tijmen Wisselink doet op de 800 meter weer volop vooraan mee bij de jongens junioren B. Luuk Nusselder liep een hele goede 3000 meter in Utrecht. Hij won de serie in 8:47 minuten."

Toch een NK
Nu er dit jaar toch nog Nederlandse Kampioenschappen (NK) worden gehouden, maken een aantal atleten zich op voor de verschillende onderdelen. Heutinck en Wisselink zijn al zeker van deelname. De rest richt zich op de resterende baanwedstrijden in september en oktober. "Het doel bij de meeste atleten is om hun persoonlijke records aan te scherpen", schetst Scanu. "De atleten die toegelaten worden tot de NK gaan voor een medaille."

Foto: REGIO8 (archief)

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)