Atlete Esselink jaagt Olympische droom na

Gepubliceerd: 28-08-2019 12:08.

De 20-jarige meerkampster Marijke Esselink uit Winterswijk Meddo zit vol ambitie om de Olympische Spelen van 2020 in Tokio te halen. Ondanks dat de kans dat ze zich kwalificeert voor de zomerspelen in de ogen van haar coach minder dan vijftig procent is, is de droom voor de atlete springlevend.


"Met de prestaties die ik dit jaar heb geleverd, is het steeds reëler geworden dat ik het haal", aldus Esselink. "Ik ben nog heel jong en het is nog best een grote stap die ik moet maken, maar het is niet onmogelijk." Om uit te mogen komen op de Olympische Spelen moet Esselink een kwalificatielimiet van 6420 punten scoren. Momenteel staat haar persoonlijke record op 5905 punten, waardoor zij nog ruim 500 punten aan haar beste score ooit moet toevoegen om een ticket voor Tokio te bemachtigen. "Mijn inziens is de kans veertig procent", aldus coach Honza Valenta. "Dat is een dusdanig percentage, dat we de Spelen hopen te halen. Mocht dat niet lukken, gaan we kijken naar de volgende Olympische Spelen."

De atletiekunie deelde Esselink in december vorig jaar mee dat ze niet meer tot de nationale meerkampselectie behoort, waardoor ze niet meer op Papendal mag trainen. Die beslissing kwam hard aan bij de jonge atlete: "Je hebt het idee dat er niet in jou geloofd wordt, dat je het niet gaat worden of dat je de toekomst niet bent. Maar het heeft al snel me veel motivatie gegeven om door te gaan. Dat heeft me al een heel mooi seizoen opgeleverd." Esselink heeft van maart tot juni volgend jaar nog de tijd om aan de puntennorm te voldoen en zo mee te mogen doen aan de Zomerspelen in Tokio. "Daar gaan we voor", besluit Esselink.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)