Atlético Mineiro winnaar Terborg Toernooi

Gepubliceerd: 28-05-2017 19:05.

Het Braziliaanse Atlético Mineiro is voor het tweede jaar op rij winnaar geworden van het Terborg Toernooi. In de finale werd het Zuid-Afrikaanse Ajax Cape Town met 2-1 verslagen.


"Een ervaring die ik mijn hele leven bij me zal houden", aldus doelman Thiago Henrique Fernandes Valle van het Braziliaanse team over de overwinning. "Ik zit zeven jaar bij deze club, en dit is het mooiste moment in mijn hele leven. Dank voor dit toernooi, dankjewel Terborg." Een deel van de selectie van Atlético Mineiro verbleef tijdens het toernooi bij gastouder Antonio Pegas. "Het was zo mooi", aldus een geëmotioneerde Pegas. "We hebben even twijfel aan het begin gehad, maar dat is de sterkte van Mineiro, dat geloof. Ik wist dat het goed zou aflopen."

"Als je wint, dan ben je de terechte winnaar", vindt Peter Berendhaus, directeur van het Terborg Toernooi. "Hoewel Ajax Cape Town ook een fantastische ploeg was." Hij is tevreden over het verloop: "Mensen hebben genoten. Er was echt ontzettend veel aanvallend voetbal. Een promotie voor de sport." Of we doelman Valle volgend jaar terug zien in Terborg? "Ik hoop het", zegt de negentienjarige Braziliaan. "Volgend jaar zal wel mijn laatste keer zijn, maar ik hoop dat ik erbij ben."

Braziliaan en Zuid-Afrikaan in de prijzen
Naast de medaille voor het winnen van het Terborg Toernooi mocht doelman Valle van Atlético Mineiro nog een prijs ophalen. Hij werd namelijk verkozen tot Beste Doelman van het toernooi. Zowel de prijs voor Beste Speler als Topscorer ging naar Leo Thetani van Ajax Cape Town.

Einduitslag toernooi:
1. Atlético Mineiro
2. Ajax Cape Town
3. Club Brugge
4. Manchester United
5. Attram De Visser Soccer Academy
6. Flamengo
7. De Graafschap
8. AZ Alkmaar

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)