Aspergeseizoen van start in de Achterhoek

Gepubliceerd: 16-04-2018 15:04. Bijgewerkt: 16-04-2018 14:59

Het aspergeseizoen in de Achterhoek is weer begonnen. Belangstellenden brachten afgelopen weekend een bezoek aan Smits Groenteboerderij in De Heurne om de eerste witte stengels te bewonderen.


“We zijn volop aan het steken op dit moment”, zegt eigenaar Gert Smits. Door de kou en het slechtere weer van de afgelopen maanden liet het aspergeseizoen even op zich wachten. “Ze beloven ons telkens heel mooi weer alleen het valt in de werkelijkheid heel erg tegen”, aldus Smits. “We zijn aan de gang, maar ze komen nog mondjesmaat.” Veel nieuwsgierigen bezochten afgelopen weekend de aspergevelden in De Heurne. "Ik heb een paar weken geleden gezien dat hier open huis was", vertelt bezoekster Erna Venhorst. "Ik dacht: we moeten gaan kijken, want ik ben ontzettend gek op asperges."

De groenteboer denkt dat door alle schandalen rondom voedsel de afgelopen tijd mensen nu met eigen ogen willen zien waar hun eten vandaan komt. “Ik denk dat de mensen wat bewuster worden”, vertelt Smits. “Ze krijgen wat meer euro’s in de portemonnee en ze willen goed voedsel. Een transparant voedselsysteem waar ze weten wat er met hun eten gebeurd is en waar hun eten vandaan komt. Dat kan ik als producent alleen maar toejuichen.” Venhorst kan niet wachten om de groente te bereiden. "We gaan natuurlijk aspergesoep maken", zegt de liefhebster. "En de gewone asperges met ham en eieren en een stukje zalm erbij."

Foto: REGIO8


Copyright © 2019 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)