Artiesten brengen ode aan de Achterhoek

Gepubliceerd: 18-05-2021 17:05. Bijgewerkt: 19-05-2021 12:59

Verschillende jonge creatievelingen en artiesten uit de Achterhoek brengen in een video een ode aan de regio. De provincie Gelderland kwam met het initiatief voor de regiOdes, om zo te laten zien dat er in de verschillende streken voldoende talent zit.


''Het gaat vaak al om jongens en meiden die veel dingen produceren en maken op zolderkamers'', laat Erik Ramaker van DRU Poppodium weten. "Juist door middel van dit soort projecten, halen we ze daar uit en komen ze naar voren." Bij de ode aan de Achterhoek is muziek te horen van hiphopformatie Eastwave en is er kunst te zien van streetartist Rosalie de Graaf. Spoken word-artiest Amaron, die de tekst voor de video gemaakt heeft, is tevreden over de samenwerking: "Het ging vanzelfsprekend en dat is nog zo'n eigenschap van de Achterhoek. Als wij samen ergens onze schouders onder zetten, dan wordt het gedaan."

"Naoberschap, rust, koppig zijn, hard werken", aldus Amaron die over de eigenschappen van de Achterhoekers geschreven heeft. "Maar het is meer een gevoel, een herkenning van het Achterhoeker zijn in iemand anders." Ramakers, die namens DRU Poppodium een begeleidende rol vervulde, hoopt dat de video een nieuwe generatie Achterhoekers stimuleert: "Dat je laat zien dat het niet altijd nodig is om hier weg te gaan om je geluk te zoeken maar dat je het ook in deze regio juist kan vinden."

Foto: REGIO8


Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)