Arriva treft maatregelen door drukte in OV

Gepubliceerd: 08-09-2020 12:09. Bijgewerkt: 08-09-2020 13:44

Arriva neemt de nodige maatregelen om het openbaar vervoer in coronatijd veilig te laten verlopen. De komende tijd worden kuchschermen geplaatst, terwijl door de start van het schooljaar ook is gekozen om meer meer bussen in te zetten voor het vervoer van leerlingen.

"Het is en blijft de verantwoordelijkheid en de keuze van de reiziger zelf om eventueel een volgende minder drukke bus te pakken", benadrukt woordvoerder Liesbeth Oelen namens Arriva. Ook scholen hebben maatregelen genomen om drukte te voorkomen. Zo zijn lessen op het Graafschap College verspreid over de verschillende dagdelen. "Elk jaar zien we dat er, vooral in de periode vanaf de start van het schooljaar tot aan de herfstvakantie, meer reizigers zijn", beaamt Oelen. "We monitoren dagelijks het gebruik en de bezetting van onze bussen en sturen bij waar mogelijk en nodig."

Ook zijn de eerste kuchschermen inmiddels in de bussen geplaatst die door de Achterhoek rijden. Daardoor kunnen reizigers weer aan de voorkant instappen. "Het is de bedoeling dat binnen twee maanden alle bussen zijn voorzien van kuchschermen", zegt Oelen, die merkt dat het mes bij de maatregelen aan twee kanten snijdt. "Het zorgt voor meer ventilatie in de bussen en voor persoonlijk contact tussen de reiziger en chauffeur."

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)