Arriva schrapt scholierenlijnen in de regio

Gepubliceerd: 16-12-2020 15:12.

Vervoerder Arriva heeft vanwege de nieuwe coronamaatregelen besloten alle schoollijnen (de lijnen met een 600-nummer) in de Achterhoek vanaf zaterdag te schrappen. Door het besluit vallen er voor reizigers in de regio acht buslijnen weg.

"We verwachten dat het aantal reizigers de komende periode nog verder zal dalen", vertelt een woordvoerder van Arriva over het besluit. De vervoerder spreekt nu al over een klein aantal reizigers, maar verwacht dat de lockdown dit nog verder naar beneden zal brengen. "We zaten op vijftig procent minder reizigers dan normaal in deze tijd van het jaar en dat gaat verder dalen", aldus de woordvoerder. "De scholierenlijnen hoeven daardoor niet meer de weg op, aangezien de scholen nu ook gesloten zijn."

Gebruikers van de scholierenbussen kunnen tot en met 17 januari alleen nog met de normale streekbuslijnen hun bestemming bereiken. Vanaf deze week ging de nieuwe dienstregeling van Arriva in, waar na vrijdag de geschrapte lijnen uit de dienstregeling verwijderd zullen worden.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)