Antilliaanse sferen op stranden van 't Hilgelo

Gepubliceerd: 19-05-2017 11:05. Bijgewerkt: 19-05-2017 13:23

Het nieuwe Aquapark en de bijbehorende Beach Club bij ‘t Hilgelo in Winterswijk moeten op 1 juni klaar zijn. Het initiatief van drie Winterswijkse ondernemers werd door de gemeente en Leisurelands met groot enthousiasme ontvangen.


“Het Hilgelo is een hele grote recreatieplas en dat vraagt wat ons betreft om wat meer invulling dan dat er tot op heden was”, zegt één van de initiatiefnemers, Jeroen Schreurs. “Daar waren de eigenaar Leisurelands en gemeente Winterswijk het ook mee eens.” Een vergunning lag er al snel en ook de financiën kwamen rond. “We hebben heel bewust gekozen om een crowdfundingcampagne te starten, vooral omdat wij lokaal draagvlak wilden creëren voor ons idee”, aldus Schreurs. “Het is leuk dat wij enthousiast zijn, maar uiteindelijk gaat het natuurlijk om de Winterswijkers en haar toeristen.” Na vijf weken bleken 205 ambassadeurs bereid om een financiële bijdrage te leveren aan het plan van de drie jonge ondernemers en kon er gestart worden met de bouw.

Op het strand van ’t Hilgelo verrijst langzamerhand een Beach Club in Antilliaanse sferen. “Er komt een heel mooi beachterras met foodtrucks erbij en op het strand komen een heleboel strandstoeltjes te staan.” In het water kan er geklommen en geklauterd worden, want binnen enkele weken moet daar grote opblaasbare klimtoestellen liggen. “Er komt ook een aanlegsteiger met varende terrassen, waar mensen kunnen barbecueën terwijl ze over ‘t Hilgelo varen.” Op 10 juni vindt de officiële en feestelijke opening plaats.

Foto: REGIO8

Copyright © 2019 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)