Anhangers draaien warm voor Hemelvaart

Gepubliceerd: 29-05-2019 14:05. Bijgewerkt: 29-05-2019 14:58

Liefhebbers van de boerenrockers van Normaal kijken al maanden uit naar het grote concert van donderdag. De vierde editie van de Høkersmarkt bij café de Tol in Zelhem stond dan ook vooral in het teken van warmdraaien voor de terugkeer van de band in Lochem.


“Een mooi voorproefje voor het concert”, vindt Roy Hulshof van de organisatie van de markt. “We hebben goede muziek erbij van Normaal-gerelateerde bands en heel veel anhangers die bij elkaar komen, dat gaat mooi hier.” Onder meer voormalig Normaal-gitarist Jan Wilm Tolkamp trad op tijdens de markt in Zelhem. Hoewel de Høkersmarkt niet was gepland als opwarmertje voor het Hemelvaartsdagconcert, pakt het wel zo uit: “De datum kwam zo uit dit jaar”, vertelt Hulshof. “Achteraf valt het heel mooi samen dat we het zo kunnen organiseren.”

Zowel de organisatie als de bezoekers leven toe naar het concert. “Je merkt wel dat er veel spanning is voor donderdag bij iedereen”, aldus Hulshof. Jessica Klok voelt al kriebels: “Aftellen, dat is het sowieso”, aldus de jonge Normaal-liefhebster. “Ik had niet verwacht dat ze nog op zouden treden, dus dat maakt het wel extra leuk. Dan wil ik er wel bij zijn.”

Jolink met oude bezetting
De 19.000 kaarten voor het concert van Normaal zijn volledig uitverkocht. De band zal optreden in de oude bezetting, met naast Bennie Jolink onder meer Willem Terhorst, Ferdi Jolij en Timo Kelder. Naast Normaal treden tijdens het concert op onder meer de dialectbands Rowwen Hèze en De Boetners op.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)