Andries Ulderink assistent bij FC Twente

Gepubliceerd: 19-06-2020 15:06.

Aaltenaar Andries Ulderink is een van de nieuwe assistenten van hoofdtrainer Ron Jans bij FC Twente. Ulderink vertrok afgelopen januari na onenigheid als hoofdtrainer van Ajax Cape Town in Zuid-Afrika.

"In de gesprekken met Jan Streuer en Ron Jans was ik onder de indruk van de voetbalkennis en de energie die van de heren uitging", aldus Ulderink over zijn aanstelling. "Vanaf de eerste seconde voelde het vertrouwd. FC Twente is genoodzaakt jonge spelers zoveel mogelijk te laten doorgroeien naar de eerste selectie. Daar wil ik heel graag mijn steentje aan bijdragen." Ook technisch manager Streuer is blij met de aanstelling: "We hebben gedreven mensen nodig met ervaring en die weten wat er op dit moment gevraagd wordt bij de club. Ulderink past volledig in dat plaatje."

De 50-jarige Ulderink was eerder trainer van Go Ahead Eagles, De Graafschap en AGOVV. De Aaltenaar tekent een contract voor twee seizoenen bij de club uit Enschede. De verwachting is dat naast Ulderink ook Ivar van Dinteren een contract zal tekenen als assistent-trainer van Jans bij FC Twente.

Foto: Ajax Cape Town (archief, Ulderink links)

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)