Amphion opent laagdrempelig jubileumjaar

Gepubliceerd: 14-09-2018 15:09. Bijgewerkt: 14-09-2018 15:54

Theater Amphion in Doetinchem bestaat vijftig jaar en viert dat. Dit weekend is er een jubileumweekend en ook in het programma is er ruimte voor voorstellingen waarbij laagdrempeligheid voorop staat om zo de binding met de regio te versterken.


"Gedurende dit seizoen komen er een aantal voorstellingen voor een hele speciale prijs", zegt directeur Charles Droste. "Want onze slogan is 'Amphion is er voor iedereen', dus we willen ook de prijsstelling heel laag houden. Er komen verschillende voorstellingen voor een gereduceerd tarief in de verkoop. Zo is voor niemand de prijs een belemmering", aldus de huidig directeur. Voor Droste was Henk Raben directeur van Amphion. In de jaren na zijn afscheid in 2011 zag hij het theater groeien. “De belangstelling neemt nog steeds toe en het krijgt een steeds betere naam in de gemeenschap. Er is ook veel belangstelling vanuit de regiogemeenten. Precies aan datgene dat we ooit hebben bedacht, voldoet het helemaal.”

Naast terugkijken op de afgelopen vijftig jaar, werpt Droste ook alvast een blik op de toekomst. "We willen nog meer verbondenheid met de samenleving hebben. Ons nog meer richten op amateurs, onderwijs en de verschillende groepen in de samenleving. Het zou mooi zijn om voor derde keer op rij 'Theater van het jaar' te worden, maar die kans is klein", beseft Droste. "We kunnen in ieder geval zeggen dat het beste theater van Nederland vijftig jaar bestaat en dat is op zichzelf al een mooie slogan."

Foto: REGIO8


Copyright © 2019 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)