Amateurvoetballers begrijpen coronastop

Gepubliceerd: 14-10-2020 12:10. Bijgewerkt: 14-10-2020 12:18

Het amateurvoetbal boven 18 jaar komt voorlopig stil te liggen door nieuwe ingrepen van het kabinet. De voetballers van de beloftenelftallen van AZSV Aalten en Longa'30 uit Lichtenvoorde waren dinsdagavond nog de gelukkige: zij kwamen in actie tijdens een serieuze wedstrijd.

"Het is wel erg jammer, want de competitie was nét weer begonnen", zegt één van de Longa'30-spelers. "Twee wedstrijden gingen al niet door en nu zaten we er weer lekker in, maar moeten we weer stoppen. Ik begrijp het wel, maar toch is het jammer. Voorlopig kunnen we niks meer", sipt hij tegenover Omroep Gelderland. Sporten in teamverband voor volwassenen is vanaf woensdagavond sowieso een maand niet toegestaan. Halverwege die periode wordt bekeken hoe de volgende fase eruit komt te zien. De bedoeling is zo veel mogelijk contacten te vermijden. Eind november, na de gedeeltelijke lockdown, kan er op zijn vroegst weer competitievoetbal gespeeld worden.

Toch begrijpen de jeugdige voetballers de maatregelen: "Als je ziet hoe de getallen oplopen, dat liegt er niet om. Het is noodzakelijk dat deze maatregelen getroffen zijn. Iedereen zag het aankomen, het was niet meer te houden." Toch voelt het volgens hen ook vreemd: "We weten niet wanneer we het veld weer op mogen. Individueel hardlopen mag nog wel, dan moeten we dat maar doen om fit te blijven. Ik verwacht dat dit wel een paar maanden gaat duren."

Foto: Omroep Gelderland

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)