Alternatieve waardering voor mantelzorg

Gepubliceerd: 19-11-2020 11:11. Bijgewerkt: 19-11-2020 11:46

Oude IJsselstreek gaat de mantelzorgers uit haar gemeente op een alternatieve manier in het zonnetje zetten nu de traditionele kerstmarkt vanwege het coronavirus niet door kan gaan. Alle mantelzorgers ontvangen het boek 'Een dagboek van een mantelzorger' en een waardebon van 25 euro.

"Mantelzorgers zijn van grote waarde voor onze samenleving", aldus Oude IJsselstreek. "We organiseren sinds jaar en dag de Kerstmarkt voor mantelzorgers. We bieden een lunch en attentie aan. Helaas dwarsboomt het Covid-19 virus de Kerstmarkt dit jaar." Om de mantelzorgers toch in het zonnetje te zetten "We organiseren sinds jaar en dag de Kerstmarkt voor mantelzorgers. We bieden hen dan een lunch en een attentie aan", aldus de gemeente. "Helaas dwarsboomt het Covid-19 virus de Kerstmarkt dit jaar."

Als alternatief kiest de gemeente daarom om de mantelzorgers te waarderen door middel van de cadeaubon en het boek: "Dit boek helpt mantelzorgers om overzicht en structuur te houden in de zorg die ze verlenen. Naast handige invulpagina’s heeft dit boek praktische informatie om mantelzorgers op weg te helpen."

Vanzelfsprekend

Uit landelijk onderzoek van Movisie blijkt volgens de gemeente dat veel mantelzorgers vinden dat hun rol ‘vanzelfsprekend’ is. "Toch hebben mantelzorgers wel degelijk behoefte aan erkenning en begrip", aldus Oude IJsselstreek. "Hier geven wij op deze manier invulling aan."

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)