Alsnog geen eerste stapavond in Radstake

Gepubliceerd: 27-06-2021 11:06. Bijgewerkt: 28-06-2021 18:28

Door de eerste stapavond in uitgaansgelegenheden De Radstake in Heelweg en City Lido in Groenlo is zaterdagavond alsnog een streep gegaan. Aanleiding zijn problemen rond Testen voor Toegang en de CoronaCheck-app.

De beide discotheken lieten eerder nog weten weer open te gaan voor stappers, maar zagen daar zaterdag op het laatste moment vanaf. Voor bezoekers naar binnen kunnen, zouden zij zich volgens de regels eerst moeten laten testen via Testen voor Toegang. Maar dat verloopt allerminst vlekkeloos. "Het merendeel van onze bezoekers heeft de uitslag van de gedane test nog niet binnen", laat De Radstake in een verklaring weten. Ook zijn er twijfels of de CoronaCheck-app gaat werken.

In overleg met de politie en gemeente is daarom besloten de deuren zaterdagavond niet te openen. De Radstake stelt dat de veiligheid niet gewaarborgd kan worden. "Wij balen hier enorm van", schrijft de bedrijfsleiding. Burgemeester Otwin van Dijk van Oude IJsselstreek laat weten dat er inderdaad overleg is geweest: “We hebben gezamenlijk de verantwoordelijkheid genomen. Het is geen leuk besluit, maar wel verstandig.”

Foto: Omroep Gelderland

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)