Alleen VIOD Doetinchem profiteert van WEURO

Gepubliceerd: 01-11-2017 12:11. Bijgewerkt: 01-11-2017 13:28

Voetbalvereniging VIOD lijkt in Doetinchem het meest geprofiteerd te hebben van het Europees kampioenschap voor vrouwen. Waar andere clubs na WEURO geen sterkere ledengroei kennen, dient bij VIOD zich de mogelijkheid aan om extra vrouwenteams op te richten.


“Wij zijn dit jaar begonnen met het vrouwenteam’’, zegt trainer José Espinola van het eerste elftal, die kan beschikken over zes nieuwe speelsters. “Het ledenaantal is dusdanig gegroeid dat we in het voorjaar naar elf tegen elf willen gaan.” De Doetinchemse club merkt de toestroom van nieuwe leden ook in de jeugd. “We hebben nu een meiden onder de dertien team’’, aldus hoofd opleidingen Jos Mekkes. “Er komt ook een meiden onder de elf aan, dan kunnen we ook een eigen vrouwentak opzetten om de aansluiting te vinden richting het vrouwenvoetbal.” 

Uit eigen onderzoek blijkt dat VIOD sinds het begin van dit seizoen procentueel gezien de grootste groei doormaakte. Voetbalvereniging Doetinchem heeft de uitval van speelsters bij het eerste vrouwenelftal weten op te vullen. In de jeugd spelen de meiden samen met de jongens. DZC’68, dat vrouwenvoetbal sinds 2013 als speerpunt heeft en negen vrouwenelftallen kent, heeft sinds afgelopen juni twintig nieuwe leden. Vorig seizoen – voorafgaand aan de WEURO – was er een vergelijkbare groei. Wel is de zaterdagclub als een van de dertig clubs in Nederland door de KNVB aangewezen om vrouwenvoetbal in de regio te versterken. FC Gelre uit Didam, dat op een hoog niveau actief is en zich specifiek op dames richt, kent geen opvallende ledengroei. Volgens de club komt dat omdat meiden op een lager niveau instappen.

De KNVB presenteerde afgelopen week de landelijke cijfers. Op dit moment kan de voetbalbond nog niet ingaan op de effecten voor de Achterhoek en de Liemers, naar verwachting komt de bond eind november met de definitieve cijfers per regio. Vooralsnog lijkt de ledengroei na de WEURO gering te zijn.

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)