Alle scholen in de regio sluiten deuren

Gepubliceerd: 15-03-2020 17:03. Bijgewerkt: 15-03-2020 18:23

Alle scholen en kinderdagverblijven in Nederland sluiten vanaf maandag hun deuren vanwege het coronavirus, alleen kinderen van ouders die vitale beroepen uitoefenen mogen naar school. Daarnaast moeten ook sportclubs, coffeeshops, seksclubs en horeca dicht, zo heeft het kabinet zondagmiddag besloten.

Het kabinet kwam zondagmiddag bijeen in een spoedberaad nadat zaterdag kritiek werd geuit door de Federatie Medisch Specialisten, die opriep om ook alle scholen te sluiten. Daarnaast werd ook vanuit de maatschappij de druk om alle scholen te sluiten steeds groter. De scholen, horeca en sportclubs zullen ten minste tot en met 6 april dichtgaan.

Eerder vandaag maakte Achterhoek VO, de overkoepelende organisatie voor 15 Achterhoekse middelbare scholen, al bekend de deuren te sluiten vanwege het virus. "We vinden de gezondheidsrisico’s voor leerlingen en medewerkers nu te groot en daarnaast is het maatschappelijk draagvlak om de scholen open te houden in de Achterhoek klein", aldus Henk van der Esch, bestuursvoorzitter van Achterhoek VO.

Steun van Van Dijk
Burgemeester Otwin van Dijk van Oude IJsselstreek staat volledig achter het besluit van Achterhoek VO om de scholen te sluiten. "Mede gelet op het feit dat zaterdag bij een docent van het Almende College in onze gemeente een besmetting is geconstateerd, was er geen andere keus dan het sluiten van de schoolgebouwen", aldus Van Dijk, die beseft dat het besluit grote impact heeft. "Door nu schoolgebouwen te sluiten en op een andere manier lessen te verzorgen, kan verdere besmetting worden voorkomen. Ik wens de zieke docent veel sterkte en hoop op een spoedig herstel."

Foto: REGIO8


Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)