Al vijftien jaar keepersinstituut in Veldhoek

Gepubliceerd: 28-04-2016 16:04. Bijgewerkt: 28-04-2016 16:05

De Gelderse KeepersSchool is gestart met het vijftiende seizoen. Inmiddels is de school in Veldhoek verworden tot een waar keepersinstituut in de Achterhoek dat jaarlijks keepers aflevert bij Nederlandse betaald voetbalclubs.

"Dit had ik zelf vijftien jaar geleden ook niet gedacht", zegt Edwin Susebeek, keeperstrainer van De Graafschap en daarnaast oprichter van de Gelderse KeepersSchool, over het succes van zijn school. "Ik wilde laten zien hoeveel plezier keepen met zich meebrengt, ook vanuit de gedachte dat we graag de beste keepers bij de De Graafschap-jeugd willen hebben." De Keepersschool heeft overigens geen verplicht instapniveau, iedereen kan zich inschrijven bij Susebeek.

Waar keepers volgens Susebeek eerder kozen voor de mooie voetbaltassen van bijvoorbeeld FC Twente en Vitesse, kiezen ze nu voor de kwaliteit van de Gelderse KeepersSchool. "In vijftien jaar hebben we laten zien dat als je een goede inhoud hebt, je ook goede keepers hebt." Eén van die voorbeelden is Harm Dieker. De 14-jarige pupil van Susebeek vertrekt in de zomer van De Graafschap naar Ajax: "Dat is een stap waar je de Keepersschool dankbaar voor bent", aldus de jonge doelman. "Ik wil nu nog hoger dan Ajax komen, maar we zullen het eerst wel zien."

Succes brengt succes

Het succes van Dieker staat volgens oprichter Susebeek niet op zichzelf. "Vorig jaar zijn er negen keepers naar een betaald voetbalclub gegaan. Dat is een immense score. Dat trekt ook weer andere mensen aan die wat van hun beroep willen maken." De Keepersschool trekt inmiddels jongeren vanuit het hele land, en zelfs België, naar het plaatsje Veldhoek in de Achterhoek. "Uiteindelijk is het zo dat de beste met de beste samen de besten maken."

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)