Akte oprichting Binnenstad Bedrijf getekend

Gepubliceerd: 19-08-2019 15:08. Bijgewerkt: 19-08-2019 15:48

De akte van oprichting voor het Binnenstad Bedrijf Doetinchem (BBD) is ondertekend. Ondernemers, vastgoedeigenaren en de gemeente richten met het initiatief op een vermindering van leegstand en een bruisend centrum.


“Samen met Ondernemersvereniging Doetinchem en Vereniging Van Vastgoedeigenaren Doetinchem vergroten we zo onze slagkracht”, zo laat wethouder Ingrid Lambregts weten over de oprichting. Ondernemers, eigenaren van (winkel)panden en de gemeente slaan voor vijf jaar de handen ineen om het winkelcentrum van de stad van nieuw elan te voorzien. "De basis is redelijk goed, maar er moet wat gebeuren", liet voorzitter Pieter-Jan Helmink van het BBD eerder weten.

Bovengenoemde drie partijen leggen jaarlijks 140.000 euro in. Helmink spreekt van ‘een gouden driehoek’ en aan de hand van te verzamelen data moet de binnenstad opgetuigd worden. "De kunst is van alle data informatiestromen te maken waarmee wat gedaan moet worden", aldus Helmink. Het BBD moet met die cijfers aan de slag en wordt voorlopig aangestuurd door Niek Mares, die is aangesteld als zogenaamde kwartiermaker.

Foto: Ingrid Lambregts

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)